Asa ca dupa citeva zile de tolanit pe plajele din Vathi, hotarit sa exploram "degetul" de mijloc, care inainteaza cel mai mult in Marea Mediterana, respectiv e cel mai sudic punct al Greciei continentale.
Chiar din primele 10 km, drumul incepe a serpui prin munti si stinci abrupte si se face tot mai ingust, spre grozavia mamei mele... In schimb peisajul devine mai frumos, marea mai azurie, muntii mai goi, florile mai colorate (paradox - cu cit e mai aspra clima, cu atit culoarea florilor devine mai intensa!)
numarul 1 pe harta e satucul Vathi - punctul de pornire
Pai iata, la vreo 30 km de drum facem primul popas. Am nimerit intr-un satuc cu o multime de barci pe malul marii (ceea ce inseamna ca se prinde peste!) si cu o apa extrem- chiar extrem de cristalina!
Absolut nimeni in jur, dar in citeva minute apare o barca din larg (care aducea peste proaspat!)
apropo, unicul pescarus care l-am vazut in aceste 2 saptamini :)) De ce oare sunt atit de putini?
Am cumparat ton proaspat cu 12 euro/kg!
incarcati si fericiti (de captura de peste!) inaintam pe peninsula sa cautam loc de plaja (de parca pina acolo nu erau :))
Incapatinarea noastra a fost rasplatita cu gasirea unui golf absolut fantastic, cu o plaja micuta si cocheta! Uite asta era ceea ce cautam eu cu disperare :))) (e locul 2 pe harta de mai sus)
Poza facuta cu telefonul, deoarece eu cu obiectivul meu de 135 - nu-l puteam cuprinde
plaja de pietre albe, nici un om prin apropiere, citiva pescari in larg, iar in stincile din jur - traiesc oameni (posibil ca se dau si in chirie). Va imaginati va treziti dimineata si in fata ta acest peisaj???
baut frappe si plecat mai departe :)
uite asa camionete se plimba prin sate si vind fructe. Baiatu de sus nici o problema nu are cu soarele si pantele abrupte :)))))))
mindria neamului :)) - poze dintr-o taverna
cu cit inaintam spre sud, peisajul devine tot mai salbatic... Putina vegetatie (aproape ca nu mai vedeai maslini sau alti copaci), pante tot mai abrupte, drumul tot mai ingust si serpuieste printre munti fara nici o protectie/bare de securitate... iarasi, spre grozavia mamei :))
A recunoscut la sfirsitul calatoriei ca niciodata in viata nu a tras asa frica :))) si pentru nimic in lume nu ar mai merge inca o data pe acest traseu!
interesanta mi sa parut arhitectura acestei zone. Doar aici am vazut asa case-cub sub forma cetatilor, fara acoperis... Si practic toate erau asa.
Si ajungem pe virful peninsulei, unde trebuia sa ne astepte plaja Marmari (punctul 3 pe harta).
Coborirea dintre munti spre acel golf desigur ca a fost destul de anevoioasa si stresanta, dar merita efortul! O priveliste fantastica, cu o plaja cu nisip curat si citeva restaurante foarte ok! Chiar am fost mirati sa gasim aceasta oaza de civilizatie in asa pustietate!
un restaurant tare bun, cred ca am mincat cel mai bine in aceste 2 saptamini. Spre mirarea noastra - la restaurant lucra si o romanca :))
nisip tocmai potrivit pentru a face castele de nisip!
la intoarcere ne-am oprit si la pestera Diros (punctul 4 pe harta)- una din cele mai vizitate pestere cu stalactite si stalagmite din lume! Poze in interior nu a putut face (nici nu am dorit sa ratez privelistea din jur cu cautatul momentelor potrivite pentru pozat) - dar google va poate ajuta.
si ardeam de nerabdare toti sa ne intoarcem la vila, unde sa coacem tonul :)) Apropo, din aceste 3 bucati am gatit 4 feluri diferite:
- ton la gratar cu suc de lamaie si ulei de masline (ca aperitiv am servit un sos facut de rosii si ardei, care se potrivea foarte bine cu tonul!)
- salata cu paste si ton
- sandvich cu ton si ou (a mers la mic dejun)
- paste cu ton si bucuioc
iata cam asa fost calatoria din acea zi!
va mai povestesc in urmatoarele zile (ca e cam greu sa ma adun cu gindurile, sa reusesc sa aleg (din vreo 3000!!) si sa retusez pozele) despre alte locuri frumoase si care merita de vizitat cind mergi in Grecia.
numai bine!!!
Комментариев нет:
Отправить комментарий