23.11.2012

Amsterdam - neordinar!

V-am promis poze mai deocheate... Adica in sensul bun al cuvintului.
Unde poti sa gasesti atita lume stranie ca in Amsterdam? :))
E frumos ca poti sa te exprimi liber in public, fara sa shochezi.

Un grup de barbati imbracati in costume, doa ca in loc de pantaloni purtau leggins... si fugeau dupa fata aia :))


inca un "miting": aveau flori in mina si paseau tacuti cu flori in mina

iar aceasta "procesiune" in genere m-a dat gata :))) Principalul ca nimeni nu scanda nimic, doar tacuti mergeau pe strazi si lumea ii filma :)Emotiile si impresiile din acea zi ma facuse sa uit complet ca mai avem un obiectiv important de bifat in agenda calatoriei: strada felinarelor rosii! Si daca nu dadeam intimplator de ea - la sigur ca acasa aveam sa-mi amintesc de ea!
In realitate nu e doar o strada, dar citeva. Un complex de strazi pe malul canalului. Am atras atentia deoarece multa lume era pe aici. Si multe magazine si teatre erotice.
Fete goale (nu chiar goale, dar in lengerie intima sau costume de baie) am vazut citeva in geamuri. Am inteles ca nu prea ai voie sa le faci poze si ca stau cu paza, care urmaresc acest lucru. Nu am vrut sa "simtim" pe noi cum lucreaza acest sistem de paza, asa ca nu prea am facut poze :))))
In 2 cuvinte: stau fete in spate la geamuri mari si cheama baietii la distractie :) Grupuri galagioase de barbati care se roiesc pe acolo, fac glume, beau bere, etc.. etc.. Personal eu voiam sa plec mai repede de acolo! :) Oleg mai zabovea :)))
Citeam pe net ca daca accepti si intri, te simti ca intr-o masinarie bine pusa la punct: au preturi mari si ca e totul calculat si taxat pentru orice miscare in plus.

insa cel mai frumos in Amsterdam e piata de flori!!!!!!!!!!

iata pozele frumoase care vi le-am pregatit (daca eu nu-l puteam scoate pe Oleg de pe strazile celea "rosii", el cu greu m-a scos din rindul de flori :)


 va imaginati cit costa orhideile??? Iar unde se dau angro? La sigur ca la 1 euro!

in aceste borcanele am inteles ca e pamint cu tot cu bulbi (sau seminte) - il deschizi, torni apa si astepti sa creasca planta! Original drept cadou!
 da! atit costa lalelele!!! :)) De ce nu ar veni sotul acasa intr-o zi de simbata cu un buchete de flori? Apropo, am si vazut multi barbati cu cite un buchet agatat la bicicleta - sper ca le duceau sotiilor :) Mai ales ca era chiar simbata!
 am vazut si cu 10 euro 2 pachete de bulbi! da... desigur mi-am luat :)))
si cu acest buchet de flori inchei ziua din Amsterdam!

in urmatoarea postare va voi povesti de orasul Den Haag cu muzeul Madurodam si festivalul de zmei zburatori de pe malul Marii Nordice!

ps:
a mai gasit o poza facuta dintr-un ghid despre Amsterdam:

Комментариев нет:

Отправить комментарий