28.11.2012

ziua 12 - Den Haag si parcul Madurodam

Dupa Amsterdam-ul aglomerat, am vrut sa ajungem la Marea Nordica si sa vizitam parcul de miniaturi Madurodam.
Un loc  potrivit pentru a le imbina pe ambele este orasul Den Haag (cred ca aici si se petrece judecata crimelor de razboi, cine stie?)

Haaga, e un oraselul dragut nu chiar pe malul marii, dar are o suburbie, unde se odihneste lumea la mare. Am auzit ca nici vara nu e prea calda mare, dar oamenii caliti de la Nord - se scalda! chiar si in perioadele mai reci ale anului.

Dar inainte de a ajunge la mare, aveam un punct important de bifat in agenda calatoriei - parcul de miniaturi Madurodam (cititi aici)

Madurodam e Olanda in miniatura in proportie de 1:25.
Aici gasesti tot!!! Adica poti sa nu calatoresti prin toata Olanda, ci sa vii aici si vezi totul! Si Amsterdamul cu cladirile strimbe si canale, si cimpiile de lalele, si morile de vint, si toate cladirile importante din tara, si aeroportul cel mai mare, si autostrazile cu masini in miscare, si toate felurile de trenuri care circula prin tara (la fel in permanenta miscare!), si multe-multe alte locuri interesante!

Aici e raiul pentru copii :) Sunt facute multe constructii special pentru a-i implica pe copii la joaca si gindire. De ex: ardea o nava maritima in port (chiar ardea!) si trebuia sa pompezi apa si sa o stingi cu furtunul de pe alta nava! Sau trebuie sa deschizi canale, sa ridici poduri, etc.etc. Si multe alte chestii. Nici nu as putea sa le mentionez pe toate aici. Trebuie de dus si vazut!
daca te uitai prin casele miniaturi vedeai ca sunt amenajate si in interior! acesta e interiorul unui muzeu

cel mai mult am ramas impresionata de copacii minusculi si creati minutios sa ramina mici! Chiar era ceva uimitor sa vezi salcii, plopi, mesteacani in miniatura. Unii au citeva zeci de ani si tot au ramas mici!trenurile circulau in viteza pe aproape tot teritoriul parcului! Si diferite modele de trenuri: de marfa, de calatori, de viteza mare... 
Era surprinzator ca te pomeneai cu un tren ca-ti apare de prin vre-un tunel de sub picioarele tale :))avioanele circulau pe pista si chiar scoteau sunete specifice

 la fel circulau si masinile pe autostrazi

cimpurile cu flori si uzinaconcert rock: figurile dansau si urla muzica :))

o renumita piata de cascavalКомментариев нет:

Отправить комментарий