08.12.2012

Festivalul de zmei zburatori

Dupa ce am vazut minunatiile din Madurodam, am mers la malul marii sa ne stropim cu apa din Marea Nordica :))

Linga Den Haag este o suburbie unde merg olandezii la plaja. Cam parea aglomerat pentru o zi de toamna pe malul marii, mai ales ca timpul nu era din cel mai bun. Daca mai concret - batea un vint nebun si erau vreo 10C...
Pai iata, am stat la coada la parcare vreo jumate de ora... dar oamenii mergeau girla undeva pe malul marii. Dupa ce am parcat, am mers sa vedem si noi ce se intimpla acolo.

Okazyvaetsea :) se intimpla sa fie un show, festival, concurs (nu stiu precis conditiile participarii) a zmeilor zburatori. Si sa nu va imaginati ca zmei de acei de care se mai vad pe la noi. Mamii, erau niste dihănii in cer!!!!!!!
Pot sa va spun ca timpul era numai potrivit pentru a inalta zmeii! Batea un vint... pe care nici vînt nu a-și putea sa-l numesc - era URAGAN! Valuri mari veneau din mare, se izbeau de mal si venea un "placut" briz umed la vreo +10C.
Dar lumea de pe plaja nu era speriata, si nici stresati, ei se DISTRAU! La noi sigur se amîna show-ul din lipsa vizitatorilor! La noi nu avea sa iasa nimeni din casele caldute.

Si cum va spuneam, plaja plina. Cu familii complete cu cite 2-3-4 copii. Incepind cu copii in caruciore  de citeva lunide viata....
Si nici unul, NICI UNUL nu purta caciulita!

Eu eram in shok... Aveam la gît o eșarfă subțire, pe care mi-am înfașurat-o in jurul urechilor, deoarece credeam ca vintul imi va sufla creierii afara....

Dar shokul adevarat avea abia sa apară. In departare, mai aproape de apă am vazut ca alerga o fetită. Mi-am concentrat mai bine vederea -  blin!!! era fara papuci si alerga prin apa!!! Cu picioarele goale-goluțe!
Cind mi-a mai trecut din shok si am pozat-o in toate ipostazele (că, zic, nu ma crede lumea), mai privesc in jur, dar ei blin, mai mulți așa alergau! Si nu prin băltoace, dar prin mare!!!

Principalul ca părinții erau bine îmbracati la mal si le țineau papucii...
 mi-a placut restaurantul cu focul pe masa (copii alearga cu picioarele goale, iar parintii stau la foc si se incalzesc :)

bunatati nu prea sanatoase :)
cum fara un sandvich cu hering????? Bunatate pura!!!


la noi la hotel:


Iaka asta a fost Olanda!


Комментариев нет:

Отправить комментарий