11.10.2012

Calatoria - sau evadarea in civilizatie :)

Pai, da,  am zis ca va fi ca un jurnal de calatorie. Dar, vorba ceea: Хочешь рассмешить Бога - расскажи ему о своих планах! Cind am ajuns in Austria, din motive inca neclare (sau virus, sau din cauza ca Windows nu era licentiat) - mi s-a blocat notebook-ul. Asa ca am ramis fara planul de calatorie schitat in Word, multimea de notite care mi le facusem referitoare la locurile care le vom vizita, si cel mai strasnic: am ramas fara legatura cu lumea, skype (ca sa-mi vad odorurile ramase acasa), etc.
A fost internet la mobil, dar nu e chiar asa cind ai un intreg notebook in fata.

In fine, asta nu ne-a stricat planurile, nu ni-a facut sa ne schimbam programul, asa ca ce am avut de vizitat si de vazut - am vizitat si am vazut! Poate chiar mai mult decit am planificat de acasa :)

Parcurs 6500 km, vazut 7 tari : Romania, Ungaria, Austria, Germania, Franta, Belgia si Olanda.
Bine, unele mai mult, altele in trecere...

Cea mai mare descoperire a fost Olanda, cea mai mare dezamagire - Franta.
Dar sa le luam de la inceput:

Scopul calatoriei a fost de a evada din lumea de la noi in civilizatie (adica injectarea unei noi doze de frumos, de arta, de - iarashi ma repet - civilizatie, etc), de a ne petrece ceva timp in doi (a fost ca un honeymoon), de a uita de serviciu si rutina din Chisinau, si cel mai important - de a da un vector nou viitorului familiei noastre. Cu ultimul punct a fost mai greu, adica la ce concluzii am ajuns - la finalul notitelor mele.

La sigur ca se pune intrebarea: Na figa tu asta scrii lumii intregi? ce treaba au altii cu asta? si in general de ce scrii despre calatorie, de parca lumea nu mai umbla prin lume?

Raspund: notitele de aici le scriu in primul rind pentru mine (inca cred ca internetul e vesnic si are o memorie mai buna decit mine) - vreau sa pun totul pe buchii, ca sa nu uit unele momente, impresii, experiente din aceasta calatorie.
Bine, am mai fost in calatorii, dar uite din cauza ca nu prea mi-am notat/pastrat aventurile - se uita, poate chiar lucruri importante.

Si pe urma, poate cu notitele mele fac gustul cuiva de vedea ceea ce am vazut noi, si le ajut cu unele impresii.

In fine, pornim la drum!

Prima zi. 20 sept 2012. Joi.

Desteptarea la 5 dimineata, Leuseni, Iasi, Romania..... lunga, aglomerate drumurile. Timpul era posomorit si des ne ploua. Acasa lasasem vreme frumoasa cu soare. Apropo, cind trecusem vama Moldova/Romania - soarele rasarise in urma noastra in Moldova si acolo l-am lasat. Caci aproape toate cele 2 sapt in Europa au fost posomorite, cu ploie si reci +10+16 ziua. Rar cind ne-a bucurat soarele cu prezenta. Si din geamantanul meu mare de haine (majoritatea de vreme frumoasa) trebuia de scos doar pantaloni si scurte.... brrrr...
 Apropo de geamantan. Am profitat ca mergem fara fete, masina nu e mititica :) asa ca am incarcat acolo o jumatate de dulap :)) Ma vedeam cum ma plimb cu iubi prin marele orase, stilata si dreasa :)) Sincer, dimineata cind ma trezeam si vedeam cerul innourat si vremea rece -unica ce-mi venea prin cap: Proasta de mine! De ce nu am luat scurta cea groasa? :)

Ora 19.00 ajungem la Hajduszoboszlo (Ungaria) - un renumit oras cu bai termale si centre SPA. A fost ideea sotului (a avut dreptate!) de a ne relaxa muschii o zi la SPA, pentru a acumula forte pentru calatorie. Eu,nu aveam rabdare sa merg mai departe, dar ideea cu baile a fost buna.

Citeva poze din prima zi





un picnic la munte: pui din curte, gatit in cuptor, cash de capra, legume... mmmm... nu banuiam atunci ca acest prinz va fi cel gustos si sanatos din cele 2 saptamini! :)

 o pensiune iesita in cale cu "frumoasa" pictura de mai jos... :)))))) - undeva pe linga Cluj


ploaia...

seara in Hajduszoboszlo:

Seara am avut rezervarea prin booking la o pensiune, unde in 30 euro/zi era inclusa cina, prinzul si dormitul :)) Oleg glumea ca am dormit practic gratis :)))





Комментариев нет:

Отправить комментарий